کارشناسی ارشدانتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد

راهنما جامع انتخاب رشته کنکور ارشد ۱۴۰۴

کانال تلگرام تحصیلی     

انتخاب رشته کنکور ارشد ۱۴۰۴ پس از اعلام نتایج اولیه و به صورت اینترنتی انجام می شود. تمامی حاضرین در جلسه کنکور کارشناسی ارشد که بر اساس کارنامه اولیه خود مجاز به انتخاب‌‌رشته هستند، می توانند در مهلت تعیین شده از سوی سازمان سنجش در پروسه انتخاب‌رشته شرکت کنند. انتخاب‌رشته مرحله مهم و حساسی است که لازمه تکمیل اصولی آن داشتن آگاهی و اطلاعات موثر در این زمینه می باشد. شما عزیزان برای دریافت اطلاعات جامع پیرامون فرآیند انتخاب رشته کارشناسی‌ارشد 1404 تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. 

 

انتخاب رشته کنکور ارشد ۱۴۰۴

قدم اول برای تکمیل فرم انتخاب رشته کنکور ارشد 1404 بررسی و تحلیل درست کارنامه اولیه می باشد. متقاضیانی که بر اساس کارنامه اولیه مجاز به انتخاب‌رشته در دوره های مختلف دانشگاه های سراسری شامل دوره های روزانه، نوبت دوم، پردیس خودگردان، پیام نور و غیر انتفاعی هستند، می توانند دفترچه راهنما انتخاب‌رشته را دریافت کرده و پس از بررسی مندرجات آن و استخراج کدرشته محل های مورد علاقه شان، اقدام به تکمیل فرم اینترنتی انتخاب‌رشته کنند. 

هر گونه بی اطلاعی و یا بی دقتی در مرحله انتخاب‌رشته منجر به از دست دادن شانس قبولی در کدرشته محل و یا دانشگاه خوب است. بنابراین اگر می خواهید در جهت قبولی در دانشگاه های سراسری در مقطع ارشد قدم بردارید؛ برای اطلاع از جزئیات انتخاب رشته ارشد ۱۴۰۴ تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

 

زمان انتخاب رشته ارشد 1404

پس از اعلام نتایج ارشد که سازمان سنجش کارنامه اولیه داوطلبان را در اختیار آن ها قرار می دهد، متقاضیان وارد مرحله انتخاب رشته کنکور ارشد می شوند. با توجه به زمان برگزاری کنکور ارشد که در اردیبهشت می باشد، پیشبینی می شود فرآیند انتخاب‌رشته در خرداد ماه انجام گیرد. 

زمان انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ هنوز مشخص نشده است.
جهت عضویت درکانال اطلاع رسانی و آخرین اخبار در تلگرام بر روی تلگرام مشاوره تحصیلی کلیک کنید و یا در سرچ تلگرام عبارت ” مشاوره تحصیلی دانتل کو ” جست و جو و عضو شوید.

 

مندرجات کارنامه در انتخاب رشته ارشد ۱۴۰۳

کارنامه اولیه داوطلبان حاوی اطلاعات مهمی است که متقاضیان باید آن ها را مورد بررسی قرار دهند. در این کارنامه اطلاعاتی درج می شود که داوطلبان باید آن ها را مورد بررسی قرار دهند. در این کارنامه اطلاعات فردی داوطلب در کنار اطلاعات آزمون او درج شده است. این اطلاعات به شرح موارد زیر هستند. 

✅ اطلاعات فردی داوطلب

‌✅ اطلاعات رشته امتحانی اول و دوم 

✅ درصد دروس

‌✅ معدل موثر

✅ رتبه و تراز (نمره کل)

‌✅ داوطلب در قدم اول باید وضعیت علمی خود را در گرایش های مختلف مورد بررسی قرار دهد. دلیل این موضوع این است که هر گرایش رشته های ارائه شده در مقطع کارشناسی ارشد دارای کد ضرایب متفاوتی می باشند.

✅ پس از این موضوع داوطلبان باید به سراغ وضعیت مجاز بودن و یا نبودن برای انتخاب رشته کنکور ارشد 1404 حداقل در یکی از دوره های دانشگاه های سراسری بروند. بخشی از کارنامه مختص به بررسی وضعیت مجاز بودن و یا نبودن جهت انتخاب‌رشته است. 

🔺 لازم است اشاره کنیم که آخرین رتبه مجاز برای انتخاب‌رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ در هر گرایش، سه برابر محدوده رتبه قبولی می باشد. بنابراین شما عزیزان هر چه رتبه قبولی نزدیک تری به آخرین رتبه مجاز و یا کم تر به دست آورید، بدیهی است که شانس قبولی بالاتری نیز خواهید داشت. 

 

بررسی کارنامه اولیه آزمون ارشد 1403

داوطلبان آزمون ارشد برای انتخاب رشته اصولی باید ابتدا کارنامه اولیه آزمون خود را به طور دقیق بررسی کرده و سپس بر این اساس اولویت بندی خود را انجام دهند. در ابتدای کارنامه درصد دروس مجموعه امتحانی درج شده است و داوطلبانی که پاسخنامه خود را با کلید سنجش مطابقت داده اند، می توانند در این قسمت از صحت درصد دروس خود اطمینان حاصل نمایند. 

در کارنامه اولیه کنکور ارشد رتبه های داوطلب به صورت جداگانه در گرایش های مختلف قرار می گیرد. داوطلبان با توجه به درصد دروس خود و با توجه به کد ضریب هر یک از دروس، رتبه های متفاوتی را در هر گرایش خواهند داشت. انان می توانند بر اساس رتبه های خود اقدام به انتخاب رشته نمایند. در هر گروهی که رتبه بهتری کسب کرده باشید، شانس قبولی بیشتری خواهید داشت. 

به طور حدودی می توان گفت که آخرین رتبه مجاز ۳ برابر رتبه قبولی در دوره های روزانه است. در صورتی که داوطلبان در این محدوده رتبه قرار گیرند، مجاز به انتخاب رشته کنکور ارشد می باشند. با این تفاسیر می توان گفت که هرچه رتبه داوطلب با آخرین رتبه مجاز فاصله بیشتری داشته باشد، شانس قبولی بیشتری برای قبولی در دانشگاه های برتر خواهد داشت. 

توصیه می شود که داوطلبان حتما انتخاب رشته را انجام دهند چراکه هر ساله به دلیل عدم انتخاب رشته بسیاری از داوطلبان، ظرفیت مجاز بیش از حد اعلام شده باقی می ماند و ممکن است داوطلبان شانس پذیرش در رشته و دانشگاه مورد نظر خود را داشته باشند. 

 

نحوه الویت بندی انتخاب رشته کارشناسی ارشد 

بسیاری از متقاضیان با اینکه یک تجربه از انتخاب‌رشته مقطع کارشناسی دارند، اما با این حال نیز از نحوه الویت بندی انتخاب‌ها بی اطلاع می باشند. در این مرحله از انتخاب رشته کنکور ارشد شما برای تمامی دوره های روزانه، نوبت دوم، پیام نور، غیرانتفاعی و پردیس خودگردان مجموعا 100 انتخاب دارید. این 100 انتخاب بایستی از انتخاب‌های اول به ترتیب تا انتخاب 100 به گونه ای چیده شود که هر انتخاب نسبت به انتخاب بعدی دارای الویت باشد.

در صورتی که قصد دارید کدرشته محل های مربوط به دانشگاه پیام نور و غیرانتفاعی را نیز در فرم انتخاب‌رشته خود درج کنید، می توانید با خرید کارت اعتباری مورد نظر، اقدام به درج کدرشته محل های مورد علاقه خود در دو دانشگاه پیام نور و غیر انتفاعی در فرم انتخاب رشته ارشد ۱۴۰۴ نمایید.

 

دسته بندی انتخاب ها

بهتر است پس از استخراج کدرشته محل های انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ مورد نظرتان، انتخاب‌های خود را به سه دسته انتخاب‌های خوش بینانه، انتخاب‌های واقع بینانه یا نرمال و انتخاب‌های بدبینانه تقسیم کنید تا انتخاب رشته کنکور ارشد بهتری داشته باشید. 

👈 انتخاب‌های خوش بینانه انتخاب‌هایی هستند که شما علاقه مند به تحصیل در آن ها هستید، اما با توجه به رتبه ای که بدست آورده اید، شانس قبولی کمی در آن ها دارید. 20 تا 30 انتخاب اول خود را به این انتخاب‌ها اختصاص دهید.

‌👈 انتخاب‌های واقع بینانه انتخاب‌هایی هستند که با توجه به رتبه ای که بدست آورده اید، شانس قبولی خوبی در این کدرشته محل ها دارید. 50 انتخاب بعدی خود را به این انتخاب‌ها اختصاص دهید.

👈 انتخاب‌های بدبینانه نیز انتخاب‌هایی هستند که شانس قبولی شما در آن ها بسیار زیاد است. 20 تا 30 انتخاب آخر خود را نیز به انتخاب‌های بدبینانه اختصاص دهید.

❌❌ بررسی آخرین رتبه قبولی کنکور کارشناسی ارشد در سال های گذشته نیز می تواند به شما کمک کند تا متوجه شوید با توجه به رتبه تان کدام انتخاب‌ها برای شما خوش بینانه، کدام نرمال و کدام بدبینانه است. ❌❌

 

عوامل موثر در انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۴

هر داوطلبی که قصد انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ را دارد، در وهله اول باید کارنامه اولیه خود را به دقت بررسی و تحلیل کند. اولین موردی که در کارنامه بسیار مهم می باشد، این نکته است که داوطلب در چه دوره هایی از دانشگاه های سراسری شامل روزانه، نوبت دوم، پیام نور، غیرانتفاعی و پردیس خودگردان مجاز به انتخاب‌رشته شده است.

بنابراین داوطلب بایستی مطابق با دوره هایی که در آن مجاز به انتخاب‌رشته می باشد، به سراغ دفترجه راهنمای انتخاب رشته کنکور ارشد ۱۴۰۴ برود و با در نظر گرفتن رتبه و تراز علمی که کسب کرده است، لیست کدرشته محل های مورد علاقه خود را از این دفترچه استخراج کند. البته لازم است اشاره کنیم که علاوه بر رتبه و تراز، داوطلب باید عوامل مهم دیگری را نیز در زمان تکمیل فرم انتخاب‌رشته مدنظر قرار دهد. که در ادامه این عوامل را توضیح داده ایم.

علاقه به رشته انتخابی

مطمئنا اولین فاکتوری که در زمان انتخاب رشته ارشد 1404 به آن توجه کنید، علاقه می باشد. حتما رشته‌های انتخابی خود را بر اساس علاقه تان به آن رشته انتخاب کنید. نبود علاقه در نهایت و در طول دوران تحصیل شما را نسبت به ادامه تحصیل بی انگیزه خواهد کرد.

شهریه و هزینه تحصیل 

توجه داشته باشید که در دانشگاه های سراسری، به جز دوره روزانه که در واقع تحصیل رایگان است، در مابقی دوره ها شامل نوبت دوم، پیام نور، غیرانتفاعی و پردیس خودگردان شما بایستی شهریه بپردازید. بهتر است در ابتدا از شهریه رشته و دوره ای که قصد انتخاب آن را دارید، مطلع گردید و سپس کدرشته محل مربوط به آن را در فرم انتخاب رشته کنکور ارشد ۱۴۰۴ خود درج کنید تا در آینده مشکل مالی نداشته باشید.

مسیر رفت و آمد

تحصیل در شهری به جز شهر محل زندگی تان مشکلی نخواهد داشت، اما به شرطی که در ابتدا تمامی جوانب را بسنجید. از مسیر رفت و آمد مطلع گردید و نظر خانواده خود را نیز بپرسید. قبول شدن در دانشگاهی که از محل زندگی شما دور می باشند، علاوه بر وقت نیازمند هزینه بیشتری نیز خواهد بود.

کیفیت دانشگاه

بدیهی است دانشگاه‌های سراسری مختلفی که در استان های مختلف کشور قرار دارد، از نظر کیفیت و جایگاه علمی در یک رتبه قرار ندارند. وقتی قصد انتخاب یک دانشگاه را دارید، ابتدا هیئت علمی آن دانشگاه ها را بررسی کنید و سپس اگر متناسب با خواسته ای که دارید، بود آن را انتخاب کنید.

 

دانلود دفترچه انتخاب رشته کنکور ارشد ۱۴۰۴

حال با توجه به مواردی که ذکر کردیم زمان آن رسیده که شما داوطلبان گرامی دفترچه انتخاب رشته ارشد ۱۴۰۴ را دانلود کنید و آن را کاملا مطالعه نمایید. با توجه به منتشر نشدن دفترچه راهنما در ادامه لینک دانلود دفترچه سال گذشته را قرار داده ایم. به محض انتشار این دفترچه لینک دانلود فعال خواهد شد.

همزمان با شروع تاریخ انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ دفترچه راهنما در سایت سنجش منتشر می شود. این دفترچه از این جهت که شامل اطلاعات مهمی از جمله زمان، نحوه، شرایط و ضوابط شرکت در انتخاب‌رشته جزئیات مربوط به سهمیه‌ها، شیوه های آموزشی، شرایط پذیرش استعداد درخشان، لیست کدرشته محل های ارائه شده و… است، حائز اهمیت می باشد. 

 

راهنمای تصویری انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد 1404

داوطلبان مجاز به انتخاب رشته کنکور ارشد ۱۴۰۴ بایستی که در زمان های اعلام شده جهت انجام فرآیند ابتدا دفترچه‌ی راهنمای را دریافت و به دقت مندرجات آن را مطالعه کنند و سپس کدرشته محل های مورد نظر خود را استخراج و طبق مراحل زیر عمل کنند.

1️⃣ به سایت سازمان سنجش کشور به نشانی اینترنتی ” sanjesh.org ” مراجعه کنید.

2️⃣ از منوی پایین سایت انتخاب رشته کارشناسی ارشد بر روی گزینه ” کارشناسی ارشد ” کلیک نمایید.

انتخاب رشته کنکور ارشد

 

3️⃣ بر روی لینک فعال ” سامانه جامع آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴ (اعلام نتیجه اولیه، پاسخنامه و کلید و انتخاب‌رشته) ” کلیک کنید. (در نظر داشته باشید که این لینک در زمان اعلام شده از طریق سایت سنجش در این قسمت فعال می گردد.) 

انتخاب رشته ارشد

 

4️⃣ با کلیک بر روی گزینه ” انتخاب رشته ” دو روش برای دسترسی به فرم انتخاب‌رشته در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

 انتخاب رشته ارشد

 

5️⃣ به دو روش می توانید وارد صحفه انتخاب رشته کنکور ارشد ۱۴۰۴ شوید. چانچه شماره پرونده و کد رهیگیری آزمون خود را فراموش یا گم کرده اید. مقاله نحوه دریافت شماره پرونده کنکور کارشناسی ارشد (کلیک کنید) را مطالعه کنید.

      ✅ روش اول: شماره پرونده و شماره پیگیری ثبت نام کنکور ارشد

      ✅ روش دوم: شماره پرونده، شماره داوطلبی و کد ملی 

ورود به سیستم

 

6️⃣ وارد ” میز کار ” شوید و مجدد بر روی گزینه ” انتخاب رشته ” کلیک کنید و کدرشته محل های انتخابی خود را حداکثر در 100 کدرشته محل اولویت بندی کنید.

7️⃣ کد پیگیری ثبت نام که سامانه در اختیار شما قرار می دهد را یادداشت کرده و تا پایان مراحل ثبت نام نزد خود نگه دارید. 

 

تاثیر معدل کارشناسی در انتخاب رشته کنکور ارشد ۱۴۰۴

یکی از پرتکرار ترین سوالات داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد در مورد تاثیر معدل کارشناسی در انتخاب رشته می باشد.  به طور کلی می توان گفت که تاثیر معدل کارشناسی در پذیرش نهایی ارشد در حدود ۲۰ درصد است و ۸۰ درصد آن نیز به رتبه آزمون کتبی داوطلبان اختصاص می یابد. 

معدل داوطلبان در کنکور با فرمول مشخصی محاسبه می شود و معدل موثر به دست خواهد امد. لازم به ذکر است که معدلی که پس از اعلام نتایج اولیه در کارنامه خود مشاهده می کنید، با معدل کارشناسی شما متفاوت است و با توجه به رتبه بندی دانشگاه در نظر گرفته می شود. 

 

رتبه های مجاز به انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1403

آخرین رتبه مجاز برای انتخاب رشته کارشناسی ارشد به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. یکی از این فاکتورهای تاثیرگذار دوره مورد نظر داوطلبان برای قبولی می باشد. دوره های روزانه و شبانه دانشگاه های سراسری ظرفیت کمتری دارند و با توجه به رقابت گسترده بر سر این دانشگاه ها، داوطلبان به رتبه های پایین ترین برای قبولی نیاز خواهند داشت. 

لازم به ذکر است که در انتخاب رشته کنکور ارشد، رتبه مجاز داوطلبان در هر یک از مجموعه های امتحانی و گرایش ها متفاوت می باشد. برای مثال ممکن است داوطلبی در زیر گروه یک رتبه 800 را کسب کرده باشد اما در زیر گروه سه رتبه او 3400 باشد که در این صورت در این زیر گروه شانس کمتری برای قبولی خواهد داشت. در صورتی که قصد اطلاع از رتبه های مجاز برای انتخاب رشته ارشد را دارید، می توانید با مشاوران تحصیلی مجنوعه دانتل کو مشورت نمایید. 

 

رسید انتخاب رشته کارشناسی ارشد

تمامی داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته در آزمون ارشد شده اند می توانند پس از مطالعه دفترچه راهنما انتخاب رشته، اقدام به اولویت بندی و انتخاب رشته خود در سایت سنجش نمایند. انتخاب رشته در بازه زمانی معینی انجام می شود و در غیر این صورت داوطلبا مجاز به انتخاب رشته نخواهد بود. 

تمامی داوطلبانی که مراحل انتخاب رشته کنکور ارشد ۱۴۰۴ را با موفقیت پشت سر بگذارند، رسید انتخاب رشته ارشد را دریافت خواهند کرد. این رسید در واقع نشان دهنده موفقیت انتخاب رشته می باشد و در صورت عدم دریافت آن باید مجددا فرم انتخاب رشته را تکمیل نمایید. 

در رسید انتخاب رشته اطلاعاتی شامل لیست رشته های انتخابی و اطلاعات ثبت نامی درج می شود. شما باید این رسید را تا زمان اعلام نتایج نزد خود نگه دارید تا با استفاده از اطلاعات مندرج در آن بتوانید وارد پورتال خود شده و نتایج نهایی را مشاهده نمایید. 

 

مشاوره انتخاب رشته کنکور ارشد ۱۴۰۴

✅ در زمان انتخاب رشته کنکور ارشد 1404 توجه داشته باشید این است که اگر حتی در دو کدرشته امتحانی اصلی و شناور در این آزمون شرکت کرده اید، بایستی فرم انتخاب‌رشته ارشد خود را به صورت تلفیقی و مشترک برای هر دو رشته امتحانی تکمیل کنید و برای هر دو رشته 100 انتخاب خواهید داشت.

همینطور علاقه مندان به انتخاب‌رشته در دانشگاه آزاد باید پس از دریافت نتایج اولیه، جهت دریافت دفترچه راهنمای انتخاب‌رشته دانشگاه آزاد و تکمیل مراحل انتخاب‌رشته به سایت سازمان سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد به نشانی اینترنتی ” azmoon.iau.ac.ir ” مراجعه کنند. برای مطالعه راهنما کامل انتخاب‌رشته مقاله زیر را مطالعه نمایید.

مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی تلفنی دانتل دارای چندین سال سابقه در زمینه انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ می باشند که می توانند به شما کمک کنند مطابق با رتبه و ترازی که بدست آورده اید، بهترین انتخاب‌رشته را انجام دهید. بنابراین مشاوره تلفنی ضمن دریافت وقت کمی از شما، می تواند راهگشای این مرحله از زندگیتان نیز باشد، همین حالا تماس بگیرید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه آزمون ارشد 1404 می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی دانتل با شماره 91005066-021 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

  1. زمان انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ چه زمانی می باشد؟

    انتخاب‌رشته در خرداد ماه پس از اعلام نتایج اولیه کنکور ارشد انجام می شود.

  2. آیا انتخاب رشته کنکور ارشد برای دانشگاه های سراسری و آزاد به صورت مجزا از یکدیگر انجام می شود؟

    انتخاب رشته ارشد دانشگاه سراسری از طریق سایت sanjesh.org و انتخاب‌رشته دانشگاه آزاد از طریق سایت azmoon.iau.ac.ir انجام می گیرد.

  3. نحوه انتخاب‌‌رشته آزمون به چه صورت می باشد؟

    در متن مقاله به نکات مهم و نحوه انتخاب‌رشته به صورت کامل شرح داده ایم.

کانال تلگرام تحصیلی     

‫10 دیدگاه ها

    1. سلام انتخاب رشته کنکور ارشد ۱۴۰۳ طبق آخرین اطلاعیه در اواخر اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد.

    1. سلام انتخاب رشته کنکور ارشد ۱۴۰۳ احتمالا در اواخر خرداد ماه برگزار خواهد شد.

  1. سلام من انتخاب رشته کارشناسی ارشد انجام داده ام ولی به جای‌کد 15رقمی کد 16 رقمی آخر کار بهم داده انتخاب رشته ام درسته؟

  2. سلام من در آزمون کارشناسی ارشد در دو رشته اصلی و شناور شرکت کردم ولی یک کد دسترسی انتخاب رشته دانشگاه آزاد به من داده شده من با این یک کد میتونم برای هر دو رشته در دانشگاه آزاد انتخاب رشته کنم؟یا باید کدهای هر رشته جدا باشه؟

  3. سلام خسته نباشید من می‌خوام انتخاب رشته کنم از سایت سنجش موسسه غیرانتفاعی رو الویت اول انتخاب میکنم و از سایت آزاد دانشگاه آزاد رو الویت اول انتخاب میکنم رشته حسابداری
    الان از هر دو دانشگاه قبول شم چی میشه؟ با خودمه کدوم دانشگاه برم؟
    مشکلی به وجود نمیاد؟

    1. سلام می توانید هر دو انتخاب رشته را انجام دهید و در صورت ئذیرش در هر دو می توانید در یکی از آن ها ادامه تحصیل دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره