انتخاب رشته و مصاحبه آزمون دکتریدکتری

توصیه نامه مصاحبه دکتری

کانال تلگرام تحصیلی     

توصیه نامه مصاحبه دکتری یکی از مدارک مورد نیاز برای شرکت در مصاحبه می باشد. توصیه نامه باید توسط اساتید برجسته مقطع کارشناسی ارشد نوشته شود و در آن شایستگی ها و توانایی های دانشجو ذکر شود. داوطلبانی که توصیه نامه مناسبی داشته باشند، از شانس بیشتری برای پذیرش در مقطع دکترا دانشگاه مورد نظر خود برخوردار خواهند بود. در ادامه به توضیح کامل در مورد توصیه نامه مصاحبه آزمون دکتری خواهیم پرداخت. برای کسب اطلاع بیشتر می توانید با کارشناسان مجموعه دانتل کو تماس بگیرید. 

 

توصیه نامه مصاحبه دکتری

داوطلبانی که قصد تحصیل در مقطع دکترا را دارند، برای شرکت در مصاحبه باید یک فرم توصیه نامه داشته باشند. توصیه نامه دکترا در واقع یک فرن رسمی است که نشان می دهد داوطلب توامندی لازم برای تحصیل در مقطع دکترا را دارد. توصیه نامه مصاحبه دکتری توسط اساتید برجسته مقطع کارشناسی ارشد داوطلبان نوشته می شود. 

به طور کلی توصیه نامه دکترا برای دو گروه از متقاضیان نوشته می شود. دسته اول داوطلبانی هستند که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های کشورهای خارجی را دارند و دسته دوم نیز داوطلبانی هستند که می خواهند در مصاحبه دکترا دانشگاه های داخلی شرکت کنند. 

برخی از دانشگاه ها برای توصیه نامه مصاحبه دکتری فرم اختصاصی دارند و لازم است که متقاضیان بر آن اساس توصیه نامه خود را ارائه دهند. توصیه می شود که حتما از اساتید برتر خود در مقطع کارشناسی کمک بگیرید تا توصیه نامه شما از اعتبار بالایی برخوردار باشد. داشتن حداقل دو تا سه توصیه نامه دکترا در این مرحله لازم می باشد. 

با توجه به اهمیت توصیه نامه در روند مصاحبه دکترا و عدم اطلاع دقیق داوطلبان از جزییات مربوط به آن، در ادامه این مقاله از سایت دانتل کو به توضیح کامل در این زمینه خواهیم پرداخت پس تا انتها همراه ما باشید. 

 

مزایای داشتن توصیه نامه برای مصاحبه دکترا

همانطور که در بالا گفته شد، داشتن توصیه نامه مصاحبه دکتری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. داوطلبان در صورت داشتن توصیه نامه معتبر شانس بیشتری برای پذیرش در مقطع دکترا خواهند داشت. در واقع از مدرک نشان می دهد که داوطلب شایستگی تحصیل در این مقطع را دارد. 

البته که مدارک لازم برای مصاحبه دکتری مهم دیگری همچون سوابق علمی و پژوهشی نیز در روند مصاحبه دکتری مورد بررسی قرار گرفته و داوطلبان از این طریق ارزیابی خواهد شد. اما با این حال توصیه نامه ای که توسط اساتید برجسته نوشته شده باشد نیز اعتبار مدارک داوطلب را افزایش داده و شانس قبولی را بالا خواهد برد. 

توجه داشته باشید که معمولا اساتید برتر در یک حوزه علمی با یکدیگر آشنا هستند و در نتیجه ارائه یک توصیه نامه قوی می تواند در نظر داوران و اساتید مصاحبه دکترا تاثیر زیادی داشته باشد. از سوی دیگر با توجه به رقابت بسیار زیاد برای ورود به برخی از دانشگاه های برتر کشور در مقطع دکترا، توصیه نامه مصاحبه دکتری می تواند امتیاز داوطلبان را افزایش دهد. 

 

نحوه گرفتن توصیه نامه دکتری از اساتید

به طور معمول وظیفه نوشتن توصیه نامه برای مصاحبه دکترا، بر عهده اساتید مقطع کارشناسی ارشد دانشجویان می باشد. دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد باید در طرح های پژوهشی و تحقیقات شرکت داشته باشند تا توجه اساتید را جلب کرده و در نهایت بتوانند توصیه نامه خوبی از طرف آنان دریافت کنند. 

برای دریافت توصیه نامه مصاحبه آزمون دکتری لازم است که تا حد امکان به صورت حضوری از استاد در خواست نمایید و در غیر این صورت می توانید از طریق روش های آنلاین درخواست خود را مطرح کنید. برای درخواست توصیه نامه دکترا از استاید لازم است یک متن درخواست رسمی آماده کرده و آن را تحویل دهید. نامه درخواست توصیه نامه چند بخش دارد که به شرح زیر می باشند. 

 

معرفی خود

در ابتدا خود را به طور کامل معرفی کرده و ذکر کنید که با استاد مورد نظر چه درس های را داشته اید. در صورتی که در طرح های تحقیقاتی و پژوهشی نیز شرکت کرده اید، در این قسمت حتما آن ها را ذکر کرده و معرفی نمایید.

 

درخواست توصیه نامه

در قسمت بعدی باید درخواست خود مبنی بر دریافت توصیه نامه مصاحبه دکتری را به صورت محترمانه بیان کنید. در این قسمت باید عنوان کنید که قصد شرکت در مصاحبه دکترا کدام دانشگاه ها را دارید و باید قوانین آن دانشگاه در مورد فرم مصاحبه را نیز ذکر کنید. 

 

تشکر و قدردانی

در پایان متن درخواست خود نیز باید از استاد خود به صورت محترمانه تشکر کرده و قدردانی نمایید. در نهایت نامه درخواست خود را به صورت حضوری با استاد تحویل داده و یا برای او از طریق ایمیل ارسال نمایید. لازم به ذکر است که حتما درخواست خود را پیگیری کنید تا استاد آن را فراموش نکند. 

توصیه نامه مصاحبه دکتری

 

فرم توصیه نامه مصاحبه

همانطور که گفته شده برخی از دانشگاه ها فرم اختصاصی برای توصیه نامه دکترا خود دارند و متقاضیان باید توصیه نامه خود را چارچوب مشخص شده از طرف دانشگاه ارائه دهند. در قسمت درخواست توصیه نامه از استاد باید در مورد قوانین و چارچوب مشخص توصیه نامه دانشگاه مورد نظر خود صحبت نمایید. 

از دانشگاه هایی که فرم اختصاصی برای توصیه نامه مصاحبه آزمون دکتری دارند، می توان به دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه امیر کبیر، دانشگاه علامه و غیره اشاره کرد. برای اطلاع از شرایط دقیق فرم توصیه نامه هر دانشگاه باید به سایت اختصاصی آن دانشگاه مراجعه کنید. 

توجه داشته باشید که تمامی دانشگاه فرم اختصاصی برای توصیه نامه مصاحبه دکتری ندارند و در این صورت لازم است که متقاضیان از همان چارچوب و فرم متعارف استفاده نمایند که در ادامه این مقاله به توضیح آن نیز خواهیم پرداخت. اساتید معمولا با نحوه نوشتن فرم توصیه نامه کاملا آشنا هستند و در این زمینه متقاضیان مشکلی نخواهند داشت. در صورت مشکل در دریافت توصیه نامه می توانید با کارشناسان تحصیلی مجموعه دانتل کو تماس بگیرید. 

جهت عضویت درکانال اطلاع رسانی و آخرین اخبار در تلگرام بر روی 👈 تلگرام مشاوره تحصیلی 👉 کلیک کنید و یا در سرچ تلگرام عبارت ” مشاوره تحصیلی دانتل کو ” جست و جو و عضو شوید.

 

نحوه نگارش توصیه نامه مصاحبه دکتری

همانطور که گفته شد نوشتن توصیه نامه برای مصاحبه دکترا چهارچوب مشخصی دارد. اساتید با نحوه نوشتن توصیه نامه آشنا هستند اما با این حال لازم است دانشجویان نیز از نحوه نگارش آن اطلاع داشته باشند تا بتوانند بخشی از فرایند کار را خودشان انجام دهند و در زمان کمتری توصیه نامه را دریافت کنند. 

در صورتی که دانشگاه فرم مشخصی برای توصیه نامه داشته باشد، باید آن فرم را از سایت دانشگاه دریافت کرده و بر آن اساس توصیه نامه را ارائه دهید. اما در غیر این صورت یک چهارچوب کلی برای توصیه نامه وجود دارد که بخش های مختلف آن به شرح موارد زیر هستند. 

 

معرفی دانشجو

در بخش اول توصیه نامه مصاحبه آزمون دکتری لازم است که دانشجوی متقاضی آزمون دکتر به طور دقیق معرفی شود. در این قسمت باید نام و نام خانوادگی، رشته تحصیلی ومدت زمانی که دانشجو با استاد در ارتباط بوده است بیان شود. 

 

معرفی استاد

در بخش دوم استاد باید خود را به طور کامل معرفی کند. معرفی استاد شامل اطلاعاتی همچون نام و نام خانوادگی، مرتبه در دانشگاه مثل وضعیت عضویت هیات علمی می باشد. 

 

ارزیابی 

در بخش سوم توصیه نامه مصاحبه دکتری باید توانایی های دانشجو بیان شود. در صورتی که فرم توصیه نامه اختصاصی دانشگاه باشد، استاد باید به توانایی های مشخص شده امتیاز دهد و در غیر این صورت باید به صورت مکتوب توانایی ها شرح داده شود. 

 

امضای نهایی

در پایان باید فرم توصیه نامه مصاحبه دکتری توسط استاد امضا شود. توصیه‌نامه ای که امضای استاد را نداشته باشد، رسمی نیست و فاقد ارزش و اعتبار می باشد. پس حتما پس از دریافت توصیه‌نامه بررسی کنید که توصیه نامه امضای استاد را داشته باشد. 

 

توصیه‌نامه آزمون دکترا دانشگاه آزاد

داوطلبانی که قصد شرکت در مصاحبه دکترا دانشگاه آزاد را دارند نیز باید توصیه نامه اساتید را داشته و آن را ارائه دهند. فرم توصیه نامه مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد یک فرم مشخص است که در سایت سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی منتشر می شود. 

متقاضیان باید ضمن درخواست از استاد مبنی بر نگارش توصیه نامه، درج کنند که صد شرکت در مصاحبه دکترا دانشگاه آزاد را دارند تا استاد نیز بر این اساس توصیه نامه را بنویسد. در ادامه لینک دانلود فرم توصیه نامه مصاحبه آزمون دکتری دانشگاه آزاد به منظور سهولت کار برای شما قرار گرفته است. 

 

نمونه توصیه نامه مصاحبه دکتری

برای نگارش توصیه نامه بهتر است که دانشجویان نیز با نمونه فرم های توصیه نامه آشنایی داشته باشد تا در صورت لزوم بتوانند به استاد خود کمک کرده و در زمان کمتری توصیه نامه خود را دریافت کنند. معمولا متن توصیه نامه برای دانشگاه های خارجی به فارسی است اما با این حال ممکن است برخی از دانشگاه ها درخواست توصیه نامه به زبان انگلیسی را داشته باشند. در ادامه نمونه فرم توصیه نامه مصاحبه دکتری به دو زبان فارسی و انگلیسی آورده شده است. 

 

توصیه نامه دکترا فارسی

با سلام

تأیید می شود که سرکار خانم/جناب آقای … که مقطع کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه … به اتمام رسانده اند در طول دوران تحصیل خود از دانشجویان بسیار سختکوش، با استعداد و پرانگیزه بوده اند. نامبرده دروسی را نیز با اینجانب داشته اند و در همه این دروس جزو دانشجویان ممتاز بوده اند.

بر این اساس باتوجه به شناختی که بنده از شخصیت ایشان دارم، ایشان را برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری دانشگاه…. توصیه می کنم. تردید ندارم که به زودی شاهد شکوفایی استعداد ایشان در سایه پشتکار، سخت کوشی و توکل به خدای متعال خواهیم بود.

با احترام
(نام استاد)

 

توصیه نامه مصاحبه دکتری انگلیسی

I have known Mrs…. since 2007 as a graduate student in University of … at FACULTY NAME. She has passed the … with me, where she was first ranked student in my class.

She has successfully passed her MSc thesis titled “…” with me and has submitted several papers to international journals and conferences from her thesis. During this thesis, I found Mrs. … a hard working student, interested in the subject, and with a very good perseverance. Her team work is excellent.

So it is a great pleasure for me to strongly recommend her to participate in a Ph.D program and I am sure that she can fulfill Ph.D with qualified excellent dissertation.

Sincerely
SUPERVISOR NAME, Ph.D
FACULTY NAME
University of

چنانچه هرگونه سوال و یا ابهامی در زمینه توصیه نامه مصاحبه دکتری برای تان وجود دارد و یا در مورد آمادگی مصاحبه با مشکلی مواجه شده اید، می توانید با مشاوران تحصیلی صحبت کرده و پاسخ سوالات خود را دریافت نمایید. متخصصان مرکز مشاوره تحصیلی تلفنی دانتل کو در خدمت شما هستند تا در این زمینه یاری تان کنند. 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه مصاحبه دکتری می توانید با مرکز مشاوره تحصیلی دانتل کو با شماره 02191005066 تماس بگیرید. 

 

سوالات متداول

  1. منظور از توصیه نامه مصاحبه دکتری چیست؟

    داوطلبان مصاحبه دکترا باید یک فرم توصیه نامه از اساتید مقطع ارشد خود داشته باشند تا از این طریق شایستگی خود برای تحصیل در این مقطع را ابراز نمایند. 

  2. آیا توصیه نامه مصاحبه آزمون دکتری فرم مشخصی دارد؟

    برخی از دانشگاه ها فرم مشخصی برای توصیه نامه دارند و در غیر این صورت باید یک توصیه نامه با چهارچوب معمول نوشته شود. 

  3. آیا برای مصاحبه دکترا دانشگاه آزاد نیز توصیه نامه لازم است؟

    بله دانشگاه آزاد فرم مشخصی برای توصیه نامه دارد که می توانید آن را از همین صفحه دانلود نمایید. 

کانال تلگرام تحصیلی     

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره